zografia
emmpapas
panoram

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΣ

ΑΘΗΝΩΝ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΧΩΡΙΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

                 ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Στις 10 Ιουνίου ο Σύλλογός μας πραγματοποίησε εκδρομή στη πόλη του Ναυπλίου όπου η Σοφία, γυναίκα του συγχωριανού μας Στέργιου Χαλαμπάκη που ζουν εκεί, μας ξενάγησε στο κάστρο του Παλαμηδίου και στη πόλη του Ναυπλίου.

1234

 

 

  

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ 2018

Ήταν ηλιόλουστη η Κυριακή της 11ης  Μαρτίου 2018 και ο χορός του Συλλόγου μας στο κέντρο «Ο Ελαφοκυνηγός ήταν λαμπερός όσο και η μέρα. Τα μέλη του χορευτικού μας με τις στολές και τους χορούς τους ξεσηκώσανε τον κόσμο. Με παραδοσιακά μας τραγούδια η πίστα δεν άδειασε ποτέ. Το ίδιο έγινε και με τα λαϊκή τραγούδια κρατώντας το γλέντι μέχρι αργά το απόγευμα. Σας ευχαριστούμε όλους σας και σας περιμένουμε και στις άλλες εκδηλώσεις του συλλόγου μας.

 

 

 

xorisma0001

 

 

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 2018

Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 στην αίθουσα της Μακεδονικής Εστίας έγινε η κοπή της πίτας του Συλλόγου Εμμανουήλ Παπάς Αθηνών με πολύ κόσμο στους οποίους δόθηκε ατζέντα-ημερολόγιο του 2018 προσφορά του κ. Μαλλιάρη Αντώνη από Θεσσαλονίκη.  Ο πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Μπιλίτος Χρήστος και τα μέλη του Δ.Σ. ευχήθηκαν καλή χρονιά σε όλους και για μια ακόμη δημιουργική χρονιά για το Σύλλογο.

Στιγμιότυπα από αυτή την εκδήλωση.

 

xorisma0001

 

 

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΓΥΡΩ ΑΠ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

   

Την Κυριακή 14 Μαϊου 2017 ο σύλλογος "Εμμανουήλ Παπάς" Αθηνών τιμώντας -επί ευκαιρία- την γιορτή της μητέρας, έκανε περίπατο-περπάτημα πέριξ της Ακροπόλεως (Απόσταση 3 χιλιομέτρων περίπου) καταλήγοντας στο παραδοσιακό καφενείο του Γιάννη Δημητρακόπουλου .. Η συνάντηση έγινε στον σταθμό του Μετρό "Ακρόπολη" στις 10.15 το πρωί.Ξεκινήσαμε απολαυάνοντας  την διαδρομή με επίσκεψη στο Ηρώδειο για φωτογραφίες, επίσκεψη στον αρχαίο Άρειο Πάγο όπου μίλησε ο Απόστολος Παύλος το 51 μχ στους προγόνους μας, περπάτημα εν μέσω Ακροπόλεως και αρχαίας αγοράς, οδός Τριπόδων όπου είδαμε και το σπίτι όπου γυρίστηκε η ταινία "Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα" και πολλά άλλα ενδιαφέροντα σημεία!! Φθάσαμε στο παραδοσιακό καφενείο στην Κυδαθηναίων 33 άτομα και ο Σύλλογος τους κέρασε καφέ.Υπόσχεση από όλους να το ξανακάνουμε και με περισσότερα άτομα.Ακολουθούν φωτογραφίες

 

 

 

xorisma0001

 ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ 2017

 

Την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 στην ωραία αίθουσα της ταβέρνας "ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ" έγινε ο καθιερωμένος μας ετήσιος χορός του Συλλόγου μας με πάρα πολύ κόσμο. Ξεκίνησε με την απονομή πλακέτας στον εξέχοντα επιστήμονα-γιατρό και άνθρωπο κ. Δράγιο Δημήτριο για τη μέχρι τώρα ιατρική προσφορά στους Αθηναίους χωριανούς μας.Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου μας και συνεχίστηκε με αμείωτο κέφι το γλέντι μέχρι τις μεγάλες απογευματινές ώρες. Δείτε ένα πανόραμα φωτογραφιών και τρια βίντεο με την απονομή, τπ χορευτικό και το κόσμο πάνω στη πίστα. Σας ευχαριστούμε όλους σας και σας περιμένουμε στις εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.

 

 

 

 

 

xorisma0001

 

 

 

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ, ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ, ΕΚΛΟΓΕΣ 2017 

Την Κυριακή  22 Ιανουρίου 2017 στη φιλόξενη  αίθουσα της Μακεδονοκής Εστίας έγινε ο απολογισμός δράσης του ΔΣ του Συλλόγου μας για τη διετία 2015-2016 η κοπή της πίτας και εκλογή νέου ΔΣ. Η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή και περιελάμβανε όλες τις ηλικίες όπως θα δείτε στις φωτογραφίες και στο Βίντεο.

Την εκδήλωση ξεκίνησε η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Τσιακμάκη Αγγελική κάνοντας τον απολογισμό της δράσης του Συλλόγου με παράλληλη προβολή φωτογραφιών.Η ομιλία της είναι ΕΔΩ.

Κατόπιν έγινε οικονομικός απολογιασμός από τον ταμία κ. Τόμπουλο Χρήστο, διαβάστηκε η έκθεση της ελεγκτικής επιτροπής από τον κ. Δράγιο Αριστείδη και ο πρόεδρος της Μακεδονικής Εστίας κ. Ευαγγελίδης απηύθηνε χαιρετισμό.

Ακολούθησε εκλογική διαδικασία δια ανατάσεως της χειρός.

Παρακολουθείστε το βίντεο και τις φωτογραφίες της εκδήλωσης

 


xorisma0001

 

 

 

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΤΗΣ Ε.Γ.Ν.Υ.Α.


Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας "ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΣ ΑΘΗΝΩΝ" παραδώσαμε τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν από τους συγχωριανούς και τους ευχαριστούμε για αυτό, στο ίδρυμα" Η Στέγη της Ε.Γ.Ν.Υ.Α." Στο χώρο μας υποδέχθηκαν ο διευθυντής και ο πρόεδρος του ιδρύματος κ.κ. Μετζελόπουλος και Φραγκάκης, οι οποίοι μας ευχαρίστησαν θερμά γι αυτή την προσφορά. Μας μίλησαν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν,καθώς και ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη από μικρές ή μεγάλες δωρεές. εφόσον το κόστος για τη λειτουργία του είναι υψηλό. Ξεναγηθήκαμε στους χώρους του ιδρύματος, κοιτώνες, εργαστήρια, κήπους, μας εντυπωσίασε η καθαριότητα και η τάξη που επικρατούσε. Αυτή τη μέρα γινόταν και το χριστουγεννιάτικο παζάρι του ιδρύματος. Η χαρά ήταν διάχυτη στην ατμόσφαιρα και αυτό που αποκομίσαμε είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν χρειάζοντε οίκτο αλλά ανθρωπιά και κατανόηση για να αντιμετωπίσουν την καθημερινότητα τους και το μέλλον τους με χαμόγελο και αισιοδοξία. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλα τα μελη του Συλλόγου Αθηνών που ανταποκρίθηκαν σε αυτή την προσπάθεια.

 

 

 xorisma0001

 

 

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2016

Για τον απόλυτα επιτυχημένο απο πλευράς οργάνωσης και προπαντός προσέλευσης μελών και φίλων (60% επιπλέον απο πέρυσι) αποκριάτικο χορό του συλλόγου μας το ΔΣ ευχαριστεί όλους όσους με οποιονδήποτε τρόπο κατάφεραν αυτό το αποτέλεσμα με την ελπίδα ότι θα προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο για ακόμα μεγαλύτερα αποτελέσματα!! Σας ευχαριστούμε !!